• انتشار: 1398/09/26 - 14:05
  • تعداد بازدید: 236
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
حسینی

جشنواره ملی خط بریل فارسی، آغازی برای بهبود نهضت بریل آموزی است

معاون وزیر و رئیس آموزش و پرورش استثنایی در اختتامیه نخستین جشنواره ملی خط بریل فارسی (بریلفا) گفت: همزمان با روز جهانی معلولین در آموزش و پرورش استثنایی نهضت بریل آموزی را کلید زدیم تا دانش آموزان، والدین و مربیان را در این زمینه توانمند کنیم‌.

2308.mp3 جشنواره ملی خط بریل فارسی، آغازی برای بهبود نهضت بریل آموزی است

 


به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، دکتر حسینی در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره ملی خط بریل فارسی (بریلفا) که در کتابخانه ملی برگزار شد، اظهارداشت: هم اکنون هفت گروه دانش آموز که دارای مشکلات بینایی، شنوایی، جسمی حرکتی، چند معلولیتی، اتویسم، ناتوانان ذهنی و مشکلات ویژه یادگیری هستند که ششمین گروه آن نابینایان و کم بینایان می باشند که مورد توجه حوزه آموزش و پرورش بوده و در جهت پیشبرد اهداف برای این دسته از دانش آموزان برنامه های جامعی پیش بینی شده است.


وی ادامه داد: ۸۰ هزار دانش آموز سراسر کشور در مدارس استثنایی و بیش از ۷۰ هزار نفر نیز در مدارس عادی تحصیل می کنند که از این تعداد ۲ هزار و ۱۳۵ دانش آموز با مشکل بینایی در مقاطع مختلف تحصیلی پیش دبستانی، ابتدائی، اول متوسطه و دوم متوسطه و هنرستان های کار و دانش و فنی و حرفه ای مشغول تحصیل می باشند.


دکتر حسینی در ادامه افزود: سیاست فراگیر سازی یکی از سیاست های اصلی سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مواجهه با دانش آموزان با نیاز های ویژه است که خوشبختانه در یک دهه اخیر  به میزان 82 برابر در این زمینه توفیق حاصل شده است.


وی با اشاره به سه اصل تفاوت، تطابق و تعادل بیان کرد: باید تفاوتها را پذیرفت و استعدادهای مختلف را میان آنان شناسایی کرد.


اگر انسانها متفاوت هستند باید فرآیند تطابق سازی را ایجاد کنیم تا حق گروهی از جامعه پایمال نشود.


حسینی با تاکید بر ضرورت توجه به اصل تطابق در فرایند آموزشی کودکان استثنایی، گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران امروز در این راستا گام های خوبی برداشته است.


وی تصریح کرد: لازم است کتاب درسی، کالبد مدرسه، معلم، خانواده دانش آموزان و جامعه با رویکرد توانمندسازی جامعه محور در تطابق سازی دانش آموزان با نیازهای ویژه قرار گیرند.


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور به مناسب سازی مدارس برای این دسته از دانش آموزان اشاره کرد و گفت: تا پایان سال جاری این مهم در 15 استان کشور و تا پایان سال آتی در تمام استان های کشور اجرایی خواهد شد.


وی در ادامه با بیان اینکه در آموزش و پرورش استثنایی نهضت بریل آموزی را کلید زدیم تا دانش آموزان، والدین و مربیان را در این زمینه توانمند کنیم، از رونمایی از ۶۰ عنوان اثر و کتاب قدردانی کرد و افزود: کارگاه های آموزشی برای آموزش و پرورش به ویژه استثنایی بسیار حائز اهمیت بوده و اینکه که از ۲۳ دوره به ۶۶ دوره افزایش داده شده ، کار بسیار ارزشمندی است.


وی در خصوص برنامه ها و فعالیت های انجام شده در زمینه وسایل و تجهیزات، مدرسین و معلمان در این بخش، تصریح کرد: توسعه رشته های کار و دانش ، بررسی کتاب های دوره ابتدائی و دوره اول و دوم متوسطه عادی به منظور مناسب سازی به صورت بریل، صوتی و درشت نما، بازنگری ارزشیابی توصیفی برای دانش آموزان آسیب دیده بینایی، تألیف و تدوین بیش از 10 عنوان راهنمای معلم تخصصی ، تدوین و تولید بسته آموزشی همراه معلم ، تدوین و تولید بسته معرفی وسایل آموزشی ، کمک آموزشی و توانبخشی ویژه معلمان خاص و پذیرا، تدوین و تولید اپلیکیشن آموزشی ، آموزش مدرسین کشوری ویژه معلمان مدارس خاص و پذیرا و برگزاری نهضت آموزش خط بریل از جمله اقدامات صورت گرفته در این بخش است.


دکتر حسینی در ادامه افزود: برگزاری 3 کارگاه جهت یابی و حرکت برای همکاران سازمان و تهیه لوح راهنمای خط بریل فارسی و حساب افزار برای اولین بار و توزیع 2 هزار و 300 عدد لوح ها به صورت رایگان در استان ها، از جمله اقدامات دیگر در این زمینه می باشد.


وی همچنین در خصوص محتوا و مناسب سازی وسایل نیز به تهیه و تولید کیت تقویت لامسه برای اولین بار ، چاپ 14 عنوان کتاب درشت خط با استانداردهای لازم، خریداری و تحویل 20 دستگاه ماشین پرکینز خارجی به 9 استان، بازنگری و ارتقاء کیفیت حساب افزارهای موجود و بروز رسانی وسایل کمک آموزشی ریاضی نیز اشاره کرد.


حسینی با اشاره به ایجاد رشته های مختلف در آموزش و پرورش استثنایی، بیان کرد: باید زیر ساختها و شرایط مناسب رشته ها مختلف را برای دانش آموزان با نیاز های ویژه ایجاد کنیم به عنوان نمونه رشته موسیقی که به تازگی در گروه رشته تحصیلی نابینایان پیوسته است و ایجاد کتب مناسب سازی شده این رشته برای این گروه از اهمیت بالایی برخوردار است .


شایان ذکر است: در این مراسم اشرف بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و اسونان اسوتکوفسکی رئیس دفتر منطقه ای یونسکو نیز حضور داشتند.


گفتنی است: در حاشیه این مراسم ضمن رونمایی از اولین ماشین چاپگر بریل خانگی قابل حمل، نمایشگاه بریل با حضور مسؤولان حاضر در این مراسم نیز افتتاح شد.


 



 



  • گروه خبری : اخبار ,سازمان در نگاه رسانه
  • کد خبر : 2308
کلمات کلیدی