• انتشار: 1401/01/15 - 14:02
  • تعداد بازدید: 1687
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر طریفی حسینی در حضور وزیر آموزش و پرورش خبر داد؛

تدوین سه بسته تحولی جدید در آموزش و پرورش استثنایی

صبح امروز معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در دیدار نوروزی وزیر آموزش و پرورش با مدیران و کارکنان سازمان‌ آموزش و پرورش استثنایی که در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، از تدوین سه بسته تحولی جدید در آموزش و پرورش استثنایی خبر داد.

5850.mp3 تدوین سه بسته تحولی جدید در آموزش و پرورش استثنایی

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان آموزش و پروش استثنایی، دکتر حمید طریفی حسینی در این دیدار ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان به  بیان دو رویکرد در برنامه‌های سازمان آموزش و پروش استثنایی پرداخت و گفت: رویکرد اول برنامه‌های این سازمان مبتنی بر مسئله محوری است و در این زمینه کمیته‌های تخصصی برای پیگیری مسائل  و چالش‌های آموزش و پرورش استثنایی تشکیل شده است.

 وی با بیان اینکه رویکرد دوم برنامه‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی طراحی  و تدوین بسته‌های تحولی است، گفت: برهمین اساس، سه بسته تحولی جدید مبتنی  بر  "سند تحول بنیادین"، "برنامه تحولی مقام عالی وزارت" و در کنار آن  "سند دولت مردمی" است طراحی و تدوین شده است.

طریفی حسینی با بیان اینکه اولین بسته تحولی آموزش و پرورش استثنایی "کارآمدسازی نظام حکمرانی و اداره  امور آموزش و پروش استثنایی" است، گفت: در این بسته  تحولی مردمی سازی اداره امور مدارس با طراحی و استقرار نظام حکمرانی مدرسه محور و ارتقای مدیریت آموزشگاهی از طریق بازنگری قوانین و مقررات مرتبط با اداره امور مدارس دنبال می‌شود.

وی  ادامه داد: هم‌چنین  بهینه‌سازی ساختار نظام حکمرانی و اداره امور آموزش و پرورش استثنایی و  متعالی سازی نظام جذب، تربیت، نگهداشت، توانمندسازی و ارتقای منابع ازجمله اهداف این بسته تحولی است.

 وی افزود: متناسب‌سازی و بهینه‌سازی نظام فضا، تجهیزات و فناوری آموزش و پرورش با ویژگی‌ها و نیازهای دانش آموزان استثنایی و دانش‌بنیان کردن نظام حکمرانی  و اداره امور آموزش و پرورش استثنایی  از دیگر اهداف این بسته تحولی است.

طریفی حسینی  با بیان اینکه  دومین بسته تحولی آموزش و پرورش استثنایی "توسعه عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر" است، گفت: افزایش سطح دسترسی و پوشش تحصیلی و حمایتی کودکان و دانش‌آموزان استثنایی و در دسترس‌پذیرسازی امور جامعه برای کودکان و دانش آموزان استثنایی ازجمله اولویت‌های این بسته تحولی است.

وی  بسته تحولی سوم آموزش و پرورش استثنایی  را "روزآمدسازی، کیفیت‌بخشی و اثربخشی نظام آموزش و پرورش استثنایی" دانست و گفت: در این بسته تحولی ارتقای نظام پیشگیری، تشخیص، مراقبت و مداخلات بهنگام در گروه‌های هدف  و کارآمدسازی و اثربخشی دوره‌ها و رشته‌های تحصیلی و برنامه‌های آموزشی، پرورشی توان‌بخشی در نظر گرفته شده است.

معاون وزیر در ادامه با اشاره به آموزش‌های حضوری مدارس استثنایی گفت: از آبان ماه سال گذشته فعالیت‌های آموزشی، پرورشی و توان‌بخشی مدارس استثنایی به‌صورت تدریجی و  با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌صورت حضوری یا ترکیبی  دنبال شده است.

وی افزود: با شروع دوباره آموزش‌های حضوری مدارس، تمامی مدارس استثنایی نیز برای آموزش‌های حضوری آماده‌سازی شده‌اند و اغنا سازی والدین در جهت حضور دانش آموزان استثنایی در مدارس صورت گرفته است.

رئیس سازمان آموزش و پروش استثنایی در خصوص آموزش‌های حضوری مدارس شبانه‌روزی گفت: در این زمینه به‌زودی دستورالعملی با همکاری معاونت تربیت‌بدنی و سلامت  وزارت آموزش و پرورش  و وزارت بهداشت، درمان و  آموزش پزشکی  تدوین  و ابلاغ خواهد شد.

طریفی حسینی در ادامه با بیان این که ارائه خدمات توان‌بخشی به دانش آموزان استثنایی از ضروریات است، گفت: در این حوزه باید همکاری بین بخشی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی و بیمه‌ها صورت گیرد تا خدمات توان‌بخشی و حمایتی به‌صورت مشارکتی به دانش آموزن استثنایی ارائه شود.

وی افزود: آموزش و پرورش استثنایی برای ارائه خدمات توان‌بخشی به دانش آموزان با کمبود شدید نیروی انسانی مواجهه است و نیاز است در این زمینه سازوکاری برای جذب نیروهای توان‌بخشی صورت بگیرد.

وی در پایان درخصوص تامین تجهیزات توان‌بخشی گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی با همکاری ستاد علوم شناختی ریاست جمهوری در حال تأمین تجهیزات تشخیص، ارزیابی و توان‌بخشی دانش‌بنیان برای دانش‌آموزان‌استثنایی است.

خبرنگار: راضیه آخوندی

  • گروه خبری : اسلایدر,اخبار ریاست
  • کد خبر : 5850
کلمات کلیدی
راضیه  آخوندی

راضیه آخوندی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید