سوالات متداول حوزه آسیب جسمی حرکتی
- برای ثبت نام نوآموز و یا دانش آموز با معلولیت جسمی-حرکتی کجا باید مراجعه کرد؟
با مراجعه به اداره آموزش و پرورش استثنایی استان محل زندگی و پس از فرایند سنجش می توان درخصوص انتخاب مدرسه استثنایی و یا مدرسه عادی راهنمایی دریافت کرد.
- کودکان و دانش آموزان جسمی –حرکتی در آموزش و پرورش استثنایی در چه دوره هایی امکان تحصیل دارند؟
این گروه از دانشآموزان در 4 دوره تحصیلی پیش دبستان( در دو سطح زیر 4 سال و آمادگی 1 و 2)، ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم( شاخه های نظری،کاردانش و فنی وحرفه ای) در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل بوده و در پایان دوره متوسطه دوم میتوانند در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ادامه تحصیل دهند.
- تالیف محتوای خاص برای دانش آموزان جسمی –حرکتی انجام میشود؟
از آنجایی که دانش آموزان جسمی-حرکتی مورد ارزیابی هوشی قرار میگیرند و دارای هوشبهر عادی میباشند، لذا این گروه باید از کتابهای آموزش عمومی استفاده نمایند.
- با توجه به الزام رعایت بودجه بندی آموزش عادی برای دانش آموزان جسمی-حرکتی، برخی از مفاهیم آموزشی در کتاب این گروه حذف شود؟
با توجه به داشتن هوشبهر عادی این گروه از دانشآموزان و اینکه برخی از موضوعات آموزشی در کتاب پیشنیاز آموزش مفاهیم بعدی میباشند، حذف امکان پذیر نیست. لذا به منظور تسهیل در آموزش به این گروه از دانش آموزان، مکملهای راهنمای معلم در دوره های مختلف تحصیلی توسط کارگروههای تالیف در واحد کارشناسی مربوط،تهیه و تدوین میگردد که از طریق مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی سازمان بخش معاونت آموزشی، پرورشی و تربیت بدنی قابل دسترسی میباشد.
- ساعت درسی این گروه از دانش آموزان با توجه مشکلات جسمی و خستگی میتواندکاهش یابد ؟
ساعات درسی، مصوب شورای عالی آموزش و پرورش بوده و کاهش آن مغایر با مصوبه این شورا میباشد. همچنین از آنجایی که دانش آموزان از کتابهای آموزش عمومی استفاده می نمایند لذا ساعت درسی آنان نیز مانند آموزش و پرورش عادی است.