سوالات متداول حوزه آسیب شنوایی
- برای ثبت نام نوآموز و یا دانش آموز با آسیب شنوایی کجا باید مراجعه کرد؟
با مراجعه به اداره آموزش و پرورش استثنایی استان محل زندگی و پس از فرایند سنجش می توان درخصوص انتخاب مدرسه استثنایی و یا مدرسه عادی راهنمایی دریافت کرد.
- کودکان ناشنوا در آموزش و پرورش استثنایی امکان تحصیل در چه دورههایی را دارند؟
دانشآموزان با آسیب شنوایی در چهار دوره تحصیلی، پیش دبستان( در دو سطح مداخله زود هنگام زیر 4 سال و آمادگی1و2)، ابتدایی( پایه اول تا ششم)، متوسطه اول، متوسطه دوم (شاخههای کاردانش و فنی و حرفهای) در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل بوده و در پایان دوره متوسطه دوم میتوانند در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشغول به تحصیل شوند.
- روش ارتباطی و آموزشی در مدارس خاص چگونه است؟
روش ارتباطی و آموزشی نوآموزان و دانشآموزان در مدارس خاص رویکرد ترکیبی ( شفاهی و دستی) می باشد.
- چه عواملی بر رشد گفتار و زبان در کودکان کاشت حلزون کمک میکند؟
عوامل متعددی در تحول گفتاری و زبانی کودکان کاشت حلزون تاثیرگذار است از جمله:
تشخیص زودهنگام آسیب شنوایی، کاشت زودهنگام، تحریک شنوایی دوطرفه، میزان باقیمانده شنوایی، تک زبانه بودن، طول مدت شنوایی، نبود سایر ناهنجاریها، هوش، همکاری والدین در روند توانبخشی، چگونگی ارتباط والدین، عوامل محیطی، عوامل اجتماعی-اقتصادی، عدم وجود مشکلات یادگیری و... این عوامل در پیشرفت تحصیلی آنان بسیار مهم میباشد.
- سازمان آموزش و پرورش استثنایی چه اقداماتی جهت اشتغال دانش آموزان ناشنوا انجام می دهد؟
مسئولیت اشتغال جوانان از جمله ناشنوایان برعهده وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی میباشد. و لیکن سازمان آموزش و پرورش استثنایی با برنامهریزی متعدد شرایط توسعه رشتههای مهارتی را برای دانشآموزان ناشنوا فراهم نموده تا آنان با کسب مهارتهای مورد نظر و علاقهی خود، وارد باز کار شوند.