• انتشار: 1400/03/24 - 09:18
  • تعداد بازدید: 1195
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان خبر داد؛

آغاز سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از 1 تیر ماه

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان گفت: تعهد داریم حداقل بین 65 تا 70 هزار کلاس اولی و 35 هزار پیش دبستانی را در استان کرمان مورد سنجش قرار بدهیم که برنامه سنجش کلاس اولی ها از اول تیرماه تا پایان شهریورماه انجام می‌شود و از اواخر شهریورماه تا اواسط آبان ماه سنجش نوآموزان پیش دبستانی را در دستور کار داریم.

4658.mp3 آغاز سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از 1 تیر ماه

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی به نقل از روابط عمومی اداره آموزش و پرورش استثنایی کرمان، عباس صفوی در جمع خبرنگاران با بیان این‌که سازمان آموزش و پرورش استثنایی یک سازمان مترقی در دستگاه تربیت است که خدمات گوناگون ارائه می‌دهد، بیان کرد: در سال‌های اخیر ما به جای واژه‌ی استثنایی از کلمه‌ی آموزش و پرورش کودکان با نیازهای ویژه استفاده می‌کنیم و این نیاز ویژه یک تعریف دارد.

او ادامه داد: مانند دانش‌آموزی که مشکل شنوایی دارد یعنی ناشنوای مطلق نیست و نیاز ویژه دارد که معلم خاصی به او آموزش دهد و از ابزار خاصی به نام کمک‌شنوایی استفاده کند، یا کودکی که در بدو تولد، در غربالگری سازمان بهزیستی یا دانشگاه علوم‌پزشکی به‌عنوان ناشنوای مطلق تشخیص داده می‌شود و این فرد نیز علیرغم اینکه در سن مدرسه قرار ندارد در مدارس ناشنوای ما ثبت‌نام می‌شود و مورد خدمات حمایتی ما قرار می‌گیرد.

صفوی با اشاره به اینکه کرمان جزو استان های پیشرو در درمان ناشنوایی است، تصریح کرد: کودکان دبستانی شاید الزاما در همه درس ها موفق نباشند که این در طبقه بندی آموزش و پرورش استثنایی تحت عنوان دانش آموز دارای مشکل ویژه یادگیری قرار می گیرد و 24 مرکز ویژه در استان داریم که به دانش آموزان عادی خدمات می دهند.

او بیان کرد: الزاما خدمات آموزش و پرورش استثنایی فقط برای دانش آموزان کم توان ذهنی نیست و طیف وسیعی از جمله طیف اوتیسم، افراد دارای مشکلات جسمی حرکتی از خفیف تا شدید، کم توان ذهنی، افراد دارای مشکلات بینایی، شنوایی و اسکلتی از خدمات ما بهره مند می شوند.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان گفت: در برنامه های تحولی ما یکی از بسته های کاری، مشارکت افزایی است و با کمک اصحاب رسانه می توانیم از مشارکت دیگران یاری بگیریم.

او از ارائه «بسته‌ی تحولی مداخله‌ی به‌هنگام طلایی» به عنوان یکی از خدمات آموزش و پرورش استثنائی خبر داد و خاطرنشان کرد: «این خدمات برای این است که بتوانیم به موقع مشکل را تشخیص بدهیم و بلافاصله بتوانیم با کمک دستگاه‌های همکار، مداخلات به‌هنگامی را در کمترین زمان و با بهترین موقعیت انجام دهیم».

صفوی ادامه داد: «در این راستا طی چند ده سال اخیر یک اقدام ویژه‌ای را سازمان آموزش و پرورش استثنایی با مصوبه‌ی مجلس انجام می‌دهد و آن، برنامه‌ی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان است که اولویت اول دانش‌آموزان ورود به پایه‌ی اول دبستان و اولویت دوم با نوآموزان پیش‌دبستانی است».

او با اشاره به اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان و پایه اول ابتدایی بیان کرد: در این برنامه اندام های حرکتی، بهداشت دهان و دندان، دستگاه شنوایی و دستگاه بینایی، توده بدنی، راست قامتی و ... اولویت اول سنجش در دانش آموزان پایه اول ابتدایی و بعد نوآموزان پیش دبستانی است.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان گفت: مسائل ذهنی بخش دوم سنجش است از جمله کم توانی های ذهنی و آمادگی فرد برای تحصیل مورد سنجش قرار می گیرد که با شناسایی، در سه گروه تقسیم و به تناسب وضعیتف مداخله و درمان می شوند.

او با اشاره به اینکه دانش آموز دارای نیاز ویژه باید در مدارس خاص آموزش ببیند، افزود: به دلیل شیوع کرونا نوبت دهی در طرح سنجش از طریق اینترنت انجام می شود و فاصله هر فرد با فرد بعدی 20 دقیقه است تا پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

صفوی تصریح کرد: تعهد داریم حداقل بین 65 تا 70 هزار کلاس اولی و 35 هزار پیش دبستانی را در استان کرمان مورد سنجش قرار بدهیم که برنامه سنجش کلاس اولی ها از اول تیرماه تا پایان شهریورماه انجام می شود و از اواخر شهریورماه تا اواسط آبان ماه سنجش نوآموزان پیش دبستانی را در دستور کار داریم.

او با اشاره به اینکه سال قبل 99.6 درصد دانش آموزان و نوآموزان را مورد سنجش قرار دادیم، افزود: امسال تلاش می کنیم 100 درصد پوشش بدهیم و دانش آموزان باید مورد سنجش قرار بگیرند تا وارد دبستان شوند.

صفوی با اشاره به فعالیت 43 پایگاه ثابت، پنج پایگاه تخصصی و 113 پایگاه سیار در استان کرمان در طرح سنجش تصریح کرد: در سال گذشته 30 هزار و 150 مراجعه کننده به پایگاه های سنجش در مرحله اولیه داشتیم که 4953 مورد به پایگاه تخصصی ارجاع داده شد.

او با بیان اینکه در استان کرمان نیز نسبت دانش آموزان استثنایی به عادی یک درصد است، افزود: حدود 4000 دانش آموز تحت پوشش مراکز اختصاصی، حدود 3000 تلفیقی در مدارس عادی داریم و حدود 12 هزار دانش آموز در مراکز مشکلات ویژه یادگیری ما خدمات می گیرند.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان گفت: در سال گذشته 11 مورد اوتیسم در طرح سنج شناسایی شد که 9 مورد نیاز به مدرسه تخصصی داشتند.

وی اظهار کرد: در استان کرمان 120 مدرسه استثنایی با 1260 معلم ویژه این مدارس داریم و حدود 4000 دانش آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

صفوی خواستار همکاری سایر دستگاه ها و افرد جامعه در طرح سنجش شد و گفت: دهیاران روستاها نیز می تواند در این زمینه کمک ویژه ای به ما داشته باشند.

وی بیان کرد: شناسایی و ارجاع نوآموزان به برنامه سنجش و فرهنگسازی استفاده از خدمات آموزش و پرورش استثنایی مسئله مهمی است و هدف ما مداخله به هنگام طلایی است.

رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان در پایان با اشاره به اینکه حداکثر مبلغ دریافتی از والدین در برنامه سنجش، 50 هزار تومان و برای عشایر استان رایگان است، گفت: حداقل پنج درصد کل دانش آموزان در این برنامه رایگان و 10 درصد آنها با پرداخت نیم بهاء سنجش می شوند.

وی افزود: در بحث جهش تحصیلی، تنها مرجع آزمایش هوش دانش آموزان برای تغییر کلاس و مقطع، آموزش و پرورش استثنایی است.

  • گروه خبری : اخبار استان ها
  • کد خبر : 4658
کلمات کلیدی
راضیه  آخوندی

راضیه آخوندی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید