سوالات متداول حوزه پرورشی:

 محورفعالیت­های واحد پرورشی سازمان  پیرامون چه مواردی است؟                 

پاسخ : درزمینه ارتقای دینی ، اجتماعی نمودن دانش آموزان  و فعالیتهای هنری  می باشد

 

 آموزش عملی وضو و نماز مربوط به چه دروه تحصیلی است؟

دوره ابتدایی و شامل همه گروه های معلولیت است به این معنا که دانش آموزان بصورت عملی و زیر نظر مربی آشنا به احکام دینی آموزش وضو و نماز را فرا میگیرند.

 

طرح ضرورت  شناخت مرجعیت و " تقلید " ویژه  کدامین طیف از دانشآموزان می باشد؟

این طرح شامل دانشآموزان بدو تکلیف بویژه دختران پایه سوم ابتدایی و پسران پایه سوم متوسطه اول می باشد. دراین طرح با دعوت از کارشناسان دینی بویژه اساتید حوزه های علمیه از سوی مدرسه دانش آموزان، با اهمیت و ضرورت تقلید از مراجع معظم تقلید، پیرامون احکام عملی دینی آشنا شوند.

 

برای دانش آموزان علاقه مند  به آموزش تخصصی قرآن کریم و حفظ آن چه امکاناتی فراهم شده است؟

دانش آموزان علاقه مند به آموزش تخصصی تلاوت و حفظ  قرآن کریم با حضور در دارالقرآن­ها از امکانات موجود استفاده می نمایند. ‌

 

مسابقات قرآن، عترت و نماز دانشآموزان  در چند مرحله  برگزار می گردد و  شامل چه رشته هایی است؟

دانشآموزان جسمی حرکتی و با آسیب بینایی در 12 رشته ( قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ ویژه، مفاهیم قرآن ، اذان، احکام، انشای نماز، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، مداحی پسران، گفتمان مهدوی ، دعاخوانی دختران  ، هم خوانی ومدیحه سرایی )، گروه دانش ‎آموزان کم توان ذهنی: در 7 رشته ( قرائت تحقیق وترتیل، حفظ عمومی قران کریم، اذان پسران، احکام، انشای نماز، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه) و دانش آموزان با آسیب شنوایی در 4 رشته ( حفظ عمومی قران کریم، احکام، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه ) در سه مرحله مدرسهایی، استانی و کشوری رقابت دارند.

 

 مسابقات فرهنگی و هنری شامل چه رشته­هایی است؟

مسابقات فرهنگی وهنری شامل هنرهای نمایشی ( نمایش مدرسه ایی، نمایش عروسکی )، هنرهای آوایی ( سرود مدرسه ایی، سرود همگانی و تک خوانی ) و  هنرهای دستی، تجسمی و ادبی ( شعر وداستان کوتاه) است.

-    چه گروه­هایی از دانش آموزان می­توانند در مسابقات فرهنگی  هنری شرکت نمایند؟

 همه دانش ‎آموزان مشغول به تحصیل در مدارس استثنایی، درهمه گروه‎های معلولیت و در همه دوره­های تحصیلی میتوانند در مسابقات، شرکت نمایند. ‌‌

- شرایط دانش آموزان با نیازهای ویژه شرکت کنندگان در اردوهای دانش آموزی چگونه است؟

چگونگی حضور دانش آموزان با نیازهای ویژه در دستورالعمل اردوی کشوری وزارت آموزش و پرورش لحاظ گردیده و همه گروه های معلولیت مطابق با شرایط جسمی و ذهنی می توانند در برنامه ، حضور یابند. ‌

 

 آیا دانش آموزان با نیازهای ویژه می توانند در تابستان درفعالیتهای اوقات فراغت شرکت کنند؟

بله – تمامی دانش آموزان با نیازهای ویژه علاوه بر حضور داوطلبانه در برنامههای تابستانی معاونت پرورشی وفرهنگی، در صورت تمایل می­تواند در برنامه های پایگاه های تابستانی ویژه دانش­آموزان با نیازهای ویژه  نیز شرکت نمایند و همچنین برای این عزیزان مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اردوهای دانش ­آموزی، اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت و زیارت اولی­ها پیش بینی شده است.  

 

 آیا انتخابات شورای دانشآموزی در مدارس استثنایی مثل سایر مدارس عادی است؟

با استناد به اسناد بالا دستی و رویکرد سیاست های حاکم بر معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموز ش و پرورش ، انتخابات شورای دانش آموزی درمدارس استثنایی، هرسال درآبان ماه  برگزار می شود و سازمان آموزش و پرورش استثنایی با توجه به وضعیت تعداد دانش ­آموزان با نیازهای ویژه نسبت به مناسب سازی حدنصاب دانشآموزان جهت شرکت در انتخابات شورای دانش ­آموزی اقدام می­نماید.

 

 آیا دانش آموزان با نیازهای ویژه دارای نماینده در مجلس دانش آموزی می­باشند؟

بله ( یک نماینده دختر و یک نماینده پسر) در مجلس دانش ‎آموزی حضور دارند.  ‌‌