وزیر آموزش و پرورش:
ما مامور آغاز و پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت از نقطه تولد کودک هستیم/ عامل مهم در شکل گیری نابرابری های اقتصادی و اجتماعی در نابرابری در دسترسی به آموزش با کیفیت است
وزیر آموزش و پرورش در گردهمایی مشترک رئیس، مدیران ستادی سازمان استثنایی کشور و مدیران کل و روسای ادارات آموزش و پرورش استثنایی استان ها؛ با تاکید بر اینکه در برنامه ریزی آموزشی بایدکیفیت و کمیت آموزش برای افراد در هر سن متفاوت و مشخص باشد، گفت: عامل مهم در شکل گیری نابرابری های اقتصادی و اجتماعی در نابرابری در دسترسی به آموزش با کیفیت است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، عصر امروز محسن حاجی میرزایی در گردهمایی مشترک رئیس، مدیران حوزه ستادی سازمان استثنایی کشور و مدیران کل و روسای ادارات آموزش و پرورش استان ها؛ که به صورت ویدئوکنفرانس در ساختمان شهیدرجایی برگزار شد، ضمن تشکر از خلاقیت همکاران حوزه استثنایی در اهتمام به امر آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه اظهار کرد: یکی از مهمترین سوالاتی که مطرح می شود این است که فعالیت های آموزش و پرورش از چه زمانی شروع می شود؟ در حال حاضر آموزش ها را از دوره پیش دبستانی شروع می کنیم.
حاجی میرزایی افزود: به اعتقاد من ماموریت آموزش و پرورش از بدو تولد شروع می شود. انسان باید از ابتدای تولد تحت انضباط کامل تربیتی قرار گیرد و روند برنامه ریزی آموزشی از همان آغاز تولد جزو ماموریت های وزارت آموزش و پرورش است. آموزش به شکل گیری شخصیت و هویت منجر می شود و در کیفیت زندگی، معیشت و منزلت افراد تاثیرگذار است. آموزش است که به افراد امکان حضورفعال در حیات اجتماعی می دهد و آموزش های بدو تولد از مهمترین آموزش هایی است که در شکل گیری شاکله کودکان تاثیرگذار است. بنابراین در تمام آموزش کودکان بالینی بایستی از یک الگوی تربیتی استفاده شود و بدیهی است که بیشترین سهم را در قبل از دبستان، والدین و خانواده بر عهده دارند و باید برای توانمندی و مهارت والدین برنامه ریزی شود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: نقطه عزیمت شکل گیری نابرابری های اجتماعی در نابرابری دسترسی به آموزش با کیفیت است. هر فرد از زمانی که به دنیا می آید باید تحت آموزش و تربیت آگاهانه قرار گیرد . در برنامه ریزی آموزشی بایدکیفیت و کمیت آموزش برای افراد در هر سن متفاوت بوده و مشخص باشد که هر فرد در هر دوره زمانی چه آموزش هایی را با توجه به سن، ظرفیت و قابلیت خود دریافت کند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به اینکه آموزش هر فرد از بدو تولد جزو مطالبات مقام معظم رهبری است، گفت: ما مامور آغاز و پیشبرد اهداف نظام تعلیم و تربیت از نقطه تولد کودک هستیم. هر کودکی که متولد می شود باید تحت یک برنامه آموزشی خاص قرار گیرد. در این برنامه آموزشی پدر، مادر و خانواده مهمترین نقش کلیدی را برعهده دارند و ما موظفیم با یک برنامه منسجم آن را به انجام برسانیم.
وی گفت: اگر بخواهیم از روزهای طلایی سال های اول زندگی کودکان به راحتی بگذریم، نباید انتظار داشته باشیم وقتی شخصیت کودک شکل می گیرد بتوانیم به راحتی آن را تغییر دهیم و چه بسیار استعدادهایی که به علت نادیده گرفتن سال های اوایل زندگی کودکان از دست می روند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش تمام کودکان با نیازهای ویژه بر عهده وزارت آموزش و پرورش است، تصریح کرد: معتقدم طرح سنجش سلامت را هرساله از سن پایین تر برای کودکان شروع کنیم تا بتوانیم در سال های آینده همه افراد را از بدو تولد تحت کنترل قرار دهیم و موضوع ماموریت سازمان استثنایی باید از بدو تولد انجام شود .
حاجی میرزایی با بیان اینکه مشارکت در سازمان استثنایی یک رکن راهبردی است. ما با بخش های مختلف تعامل کرده و همدیگر را کامل کنیم، گفت: فهم مشارکت را باید از حد مشارکت اقتصادی فراتر دانسته و نقش تکمیل کنندگی به آن بدهیم . همچنین باید در مشارکت اجزای یک کل با هم برای رسیدن به هدف ترکیب شوند تا به یک نتیجه مطلوب برسند و یک کل بامعنا را ایجاد کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مشارکت همه جانبه باید در درجه اول در درون سازمان و در درجه دوم با سازمان های دیگر انجام شود و ظرفیت هر استان، شهرستان و منطقه در مشارکت در نظر گرفته شود.
وی نقش خانواده ها در انجام ماموریت سازمان آموزش و پرورش استثنایی را مهم دانست و گفت: ماموریت های سازمان آموزش و پرورش استثنایی تنها به دانش آموزان با نیازهای ویژه مربوط نمی شود بلکه خانواده را نیز در بر می گیرد. خانواده در این سازمان بیشتر از بخش های دیگر آموزش و پرورش موثر است و با همکاری مطلوب و هدفمند می تواند سازمان را به ماموریتش نزدیک کند.
حاجی میرزایی با اشاره به گستردگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: آموزش و پرورش با توجه به گستردگی خود می تواند در جامعه تاثیرات عمیقی داشته باشد. پلتفرم شاد یک پلتفرم نوظهور است که خوشبختانه در سازمان آموزش و پرورش استثنایی با تلاش های همکاران مورد بهره برداری قرار گرفته است. و مسائل و مشکلات آن نیز به سرعت درحال برطرف شدن است.
وی در پایان گفت: از برنامه های خلاقانه سازمان در دوران کرونا و آموزش در زیست بوم جدید تشکر می کنم و معتقدم همه در پیشگاه خدا مسئول هستیم. دانش آموزان امانت های خدا، خانواده و نظام در دست ما هستند و ارائه خدمت به آنها از مصادیق امانت داری است و برای نشان دادن آن باید سعی کنیم آموزش های لازم را به تمام دانش آموزان ارائه دهیم.