دکتر حسینی در مراسم آغاز پویش حامی هوشمند با حضور دکتر ابتکار تأکید کرد؛
ساخت مدارس و کلاسهای مجازی برای دانشآموزان نیازمند بهویژه دختران در قالب پویش حامی هوشمند
با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون امور بانوان و خانواده رئیسجمهور، دکتر مینایی پور مشاور وزیر آموزشوپرورش، دکتر سید جواد حسینی معاون و جانشین وزیر در طرح هدایت و حضور ویدئو کنفرانسی مشاورین بانوان وزارتخانهها، استانداریها، فرمانداریها و ادارات کل آموزشوپرورش نشست هماندیشی طرح هدایت (هر دانشآموز یک تبلت، هر تبلت یک کلاس درس و یک مدرسه) در محل سازمان آموزشوپرورش استثنایی برگزار شد.
دکتر سید جواد حسینی در این نشست با بیان اینکه پویش حامی هوشمند با راهبری مشاور امور زنان وزارت آموزشوپرورش اجرایی شده است اظهار کرد: این پویش به دنبال جلب مشارکت مدارس، دانشآموزان، معلمان، خیرین، مؤسسات، محلهها و همه آحاد جامعه بهعنوان حامی یک یا چند دانشآموز نیازمند بهویژه دانشآموزان دختر در آموزشهای مجازی و تهیه وسایل ارتباطی هوشمند برای آنان است.
وی افزود: در این پویش علاوه بر اینکه مدارس برخوردار به کمک مدارس مناطق غیر برخوردار میشتابند و تجهیزات ارتباطی هوشمند را برای دانشآموزان و مدارس و بهویژه دانشآموزان دختر تهیه میکنند میتوان از ظرفیت مسئولیت اجتماعی وزارتخانهها، سازمانها، بانکها، خیرین، اصناف، اقشار و سایر دستگاهها در راستای پویش حامی هوشمند استفاده کرد.موزش و
معاون وزیر با بیان اینکه وزارت آموزشوپرورش بعد از وزارت بهداشت اولین نهادی بود که پاسخ سنجیده به شرایط کرونایی داد اظهار کرد: استفاده از ظرفیت صداوسیما، فضای مجازی و راهاندازی شبکه شاد موجب شد علیرغم تعطیلی فیزیکی مدارس، آموزش تعطیل نشود.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار 30 درصد از دانشآموزان یا به اینترنت دسترسی ندارند و یا وسایل هوشمند ارتباطی برای اتصال به شبکه شاد ندارند و تهیه تجهیزات هوشمند گامی در جهت ارتقای کیفیت آموزش و افزایش عدالت آموزشی دیجیتالی است.
حسینی گفت: در عصر کرونا یک تبلت و ابزار هوشمند دیجیتالی دقیقاً کارکرد یک مدرسه و فراتر از آن را دارد و اهدای یک تبلت به دانشآموز نیازمند مشابه ساخت و اهدای یک کلاس درس و یک مدرسه است.
جانشین وزیر در طرح هدایت با بیان اینکه در عصر کرونا جلوه عینی از نابرابریهای آموزشی با نداشتن وسایل هوشمند ارتباطی عیان شده است گفت: رسالت انسانی حکم میکند همه آحاد جامعه برای تأمین این تجهیزات تلاش کنند تا جلوی رنج و درد نداشتن کودکانه گرفته شود.
معاون وزیر با تشریح طرح هدایت اظهار کرد: طرح هدایت به دنبال شناسایی تمامی دانشآموزان محروم از وسایل هوشمند، بسیج منابع دولتی و مردمی، اطلاعرسانی به آحاد جامعه، تسهیل مکانیسمهای واردات وسایل ارتباطی، شناسایی شرکتهای توانمند در عرصه تولید و واردات این تجهیزات و اهدای تجهیزات ارتباطی هوشمند به دانشآموزان نیازمند است.
حسینی با بیان اینکه تاکنون بیش از 150 هزار تبلت و وسایل هوشمند برای دانشآموزان نیازمند تهیه شده است گفت: کمیته امداد حضرت امام (ره) تاکنون 50 هزار تبلت در اختیار دانشآموزان قرار داده است و تهیه 500 هزار تبلت دیگر نیز در دستور کار این کمیته قرار دارد.
وی افزود: اهدای 15 هزار تبلت توسط مرکز آمار ایران، مشارکت شوراهای شهر در تهیه تبلت، اهدای 12 هزار تبلت توسط بنیاد برکت، مشارکت بانکها با اهدای 2 هزار تبلت، پرداخت تسهیلات بدون بهره توسط بانکها، مشارکت نهادهای بینالمللی جهت تهیه تبلت دانشآموزان اتباع و مشارکت اتاقهای بازرگانی سراسر کشور بخشی از مشارکتها در طرح هدایت است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت 600 هزار کامپیوتر بلااستفاده مدارس برای استفاده دانشآموزان در گروههای سهنفره، انعقاد تفاهمنامه با استانداریها در جهت تأمین نیمی از اعتبارات خرید تجهیزات هوشمند دانشآموزان نیازمند، استفاده از وسایل هوشمند ارتباطی مازاد سایر دستگاهها و تلاش در جهت قرارگرفتن ردیف اختصاصی بودجه خرید تجهیزات هوشمند در بودجه سال آینده بخشی از فعالیتهای انجام شده در طرح هدایت است.
حسینی با اشاره به ظرفیت تشکلهای دانشآموزی در طرح هدایت گفت: با راهاندازی پویش نذر هوشمند توسط بسیج دانشآموزی تاکنون اعتبار خرید بیش از 22 هزار تبلت تأمین شده است و ۱۳ هزار انجمن اسلامی طرح هر انجمن حداقل سه تبلت را کلید زدهاند تا از این طریق ۳۹ هزار تبلت تهیه و در اختیار دانشآموزان نیازمند قرار گیرد.
وی گفت: هلالاحمر جمهوری اسلامی ایران نیز با ایجاد پویش هوشمند از ظرفیت این سازمان مردمی برای کمک به طرح هدایت استفاده خواهد کرد
حسینی با اشاره به طرح پویش "من حاضرم" اظهار کرد: این پویش با همت سازمان دانشآموزی و به شکل ملی و با استفاده از ظرفیت سازمان دانشآموزی در سراسر کشور با هدف بسیج همه خیرین و خیرخواهان جامعه برای کمک به دانشآموزان نیازمند راهاندازی شده است.
وی افزود این پویش به دنبال این است تا تمام دانشآموزانی که به دلیل عدم داشتن وسایل هوشمند ارتباطی در کلاس درس غایب هستند را در کلاس حاضر نماید.
معاون وزیر با بیان اینکه مؤسسه خیریه بوتراب اهدای 2 هزار تبلت به دانشآموزان یتیم را برعهده گرفته است گفت: استفاده از ظرفیت 30 هزار خیریه در کشور و بیش از 150 شبکه نیکوکاری و استفاده از ظرفیت خیرین مدرسهساز برای تأمین تبلت مدارس خیر ساز از جمله برنامههای طرح هدایت در راستای استفاده از ظرفیت خیرین است.
حسینی در پایان گفت: شیوهنامه طرح حامی هوشمند نیز بهزودی تدوین و با امضای معاون رئیسجمهور در امور بانوان به سراسر کشور ارسال خواهد شد.
نظر دهید