• انتشار: 1401/06/06 - 22:36
  • تعداد بازدید: 1279
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر طریفی حسینی در افتتاحیه هفدهمین دوره مسابقات فرهنگی هنری دانش آموزان استثنایی کشور:

" هنر و زیبایی شناسی" کارآمدترین ابزار ترویج و تعمیق ارزش های اخلاقی و معنوی در جامعه

6379.mp3 " هنر و زیبایی شناسی" کارآمدترین ابزار ترویج و تعمیق ارزش های اخلاقی و معنوی در جامعه

دکتر طریفی حسینی در افتتاحیه هفدهمین دوره مسابقات فرهنگی - هنری دانش‌آموزان استثنایی کشور که به میزبانی استان مازندران در حال برگزاری است ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای معلم دولت به‌ویژه شهیدان رجایی و باهنر، اخلاص در عمل، مردمی بودن و روحیه کار جهادی را  از ویژگی‌ها و مختصات مهم سبک مدیریتی این شهیدان برشمرد و بر لزوم توجه به این ارزش‌ها در دوره جدید مدیریتی آموزش‌وپرورش تأکید کرد.

وی با یادآوری نام‌گذاری امروز به‌عنوان  روز "اخلاق و معنویت" در روزشمار هفته دولت از " هنر و زیبایی‌شناسی" به‌عنوان مؤثرترین و کارآمدترین ابزار انتقال پیام و ترویج و تعمیق ارزش‌های اخلاقی و معنوی در جامعه یادکرد.

 

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با ذکر بخشی از مبانی نظر هنر و زیبایی‌شناسی در نگرش اسلامی و لزوم توجه به آن در جهت دستیابی به هنر متعالی، از خداوند به‌عنوان جمال مطلق و خالق و آفریننده و سرمنشأ تمامی زیبایی‌های در عالم هستی یادکرد و با تأکید بر قدرت خلاقیت، صورتگری و آفرینش‌گری انسان به‌عنوان جلوه‌ای از قدرت آفرینش‌گری و خالقیت خداوند، ضرورت توجه به ساحت قدسی، معنوی و الهی هنر و زیبایی‌شناسی را متذکر شد.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی توانایی ادراک و خلق زیبایی‌شناسانه انسان‌ها را متناسب با مرتبه و ظرف وجودی انسان‌ها و پاکی و بزرگی روح آن‌ها دانست و از نگاه عمیق هنری و زیبایی‌شناسانه دانش‌آموزان استثنایی که متأثر از ویژگی‌های روحی این دانش‌آموزان است، تجلیل نمود.

 

دکتر طریفی حسینی در ادامه گفت: اهداف نظام تعلیم‌وتربیت یکپارچه می‌باشند و تفاوتی در مقصد و مسیر رشد و تعالی و کمال دانش‌آموزان عادی و استثنایی وجود ندارد و ما در نظام تعلیم‌وتربیت مکلفیم تا متناسب با شرایط و نیازهای خاص دانش‌آموزان بسترهای رشد و کمال دانش‌آموزان  و شرایط پدیدایی و رشد و توسعه و شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان را فراهم کنیم.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش از مدرسه به‌عنوان کانون پدیدایی و توسعه استعدادهای هنری و از مسابقات هنری به‌عنوان موقعیت کشف و شناسایی استعدادهای هنری یادکرد و بر لزوم بازآفرینی روش‌های تدریس و آموزش مبتنی بر آموزه‌های هنری و زیبایی‌شناسانه تأکید کرد.

وی در ادامه وجود معلمان چند مهارتی و "معلمان زیبایی‌شناس" که خود واجد قدرت تخیل، خلاقیت و آفرینندگی باشند را لازمه تعلیم‌وتربیت چند ساحتی و زمینه‌ساز پدیدایی و توسعه استعدادهای هنری دانش‌آموزان در مدرسه دانست و بر لزوم معنی‌دار کردن و لذت‌بخش کردن یادگیری و خارج‌کردن تدریس و آموزش از روش‌های خشک و غیرمنعطف مبتنی بر آموزه‌های هنری و زیبایی‌شناختی و خلق موقعیت‌ها و فرصت‌های تربیتی خارج از مدرسه‌ای تأکید کرد.

 

دکتر حمید طریفی حسینی، با بر شمردن کارکردهای مختلف جشنواره‌های هنری از ظرفیت این جشنواره‌ها در جهت ارتقای هنرآموزی و فعالیت هنری دانش‌آموزی به هنر حرفه‌ای و ارزش‌آفرینی از تولیدات هنری دانش‌آموزان یادکرد.

رئیس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی کشور در ادامه با یادآوری تحولات فناورانه در عصر جدید، لزوم توجه به عرصه‌های جدید هنر و زیبایی‌شناسی به‌ویژه در عرصه هنرهای دیجیتال، برنامه‌ریزی برای خلق فرصت‌ها و موقعیت‌های هنری در بستر فضای مجازی را خواستار شد. وی در پایان به لزوم طراحی رشته‌های تحصیلی به‌ویژه در عرصه‌های مرتبط با هنرهای دستی و تجسمی متناسب با  اقتضائات و شرایط روز تأکید و در این راستا از برنامه‌ریزی سازمان آموزش‌وپرورش مبنی بر ایجاد رشته‌های تحصیلی جدید برای دانش‌آموزان استثنایی خبر داد.

  • گروه خبری : اسلایدر,اخبار ,اخبار ریاست
  • کد خبر : 6379
کلمات کلیدی
امید قنبرپور

امید قنبرپور

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید