• انتشار: 1397/12/11 - 10:24
  • تعداد بازدید: 899
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برآورده شدن آرزوی يك دختر نابينا/اهداي یک دستــگاه تایپ پرکینز به دانش آموز خوزستاني

از سوي مديركل آموزش و پرورش خوزستان يك دستگاه تايپ پركينز به دانش آموز نابيناي خوزستاني كه در سطح كشوري هم مقام هايي را كسب كرده، اهدا شد.

1607.mp3 برآورده شدن آرزوی يك دختر نابينا/اهداي یک دستــگاه تایپ پرکینز به دانش آموز خوزستاني

فاطمه عبدالخانی دانش آموز مدرسه بهار شهرستان شاوور در استان خوزستان، دارای تندیس نخبگان و صاحب مقام کشوری در رشته انشا نویسی در حوزه بهداشت و محیط زیست است.


به  گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان، فاطمه از لحظه ای که می گوید که دستانش دستـگاه تایپ پرکینز ویژه روشندلان را لمس کرد. با این دستگاه، دنیای تاریک فاطمه پر از امیــد و شادی شد. حالا انگشتان فاطمه که از نوشتن خـط بریــل با قلم پلاستیکی و زبــری طاقت فرسا و بی محابای کاغذ رهایی یافته است، حرفهای زیادی برای گفتن دارد. حرفهایی که هر روز صبح با طلوع روشـن خورشید در قلبش، از اعماق جانــش جوانه می زند و چون نهالی باطراوت از لابه لای انگشتانش سر بر می آورد و به زندگی اش معنایی جدید می بخشد.


 


از فاطمه می پرسم اولین جمله ای که با این دستگاه تایپ نوشتی چه بود؟ او می گوید نوشتم : « خانــم باقری دوستت دارم!» اسـما باقری، معلم فاطمه است که با صبــر ، آرامش و از خود گذشتگی میهمان لحظه های دختری است که گرچه چهره اش را نمی بیند، اما می تواند بارها و بارها با دستان آسمانی اش گرمای وجودش را حس کند و با همه آنچه در توان دارد، دوستش بدارد . فاطمه یک معلم مهربان دیگر نیز دارد. فاطمه دیناروند. او نیز با وسعت بی انتهایی از  عشق که یک معلم می تواند نثــار  شاگردش کند،  تمامی آخر هفته هایش را به فاطمه اختصاص داده است تا درس هایش را با او دوره کند. 


 


فاطمه دختر بزرگ خانواده و دارای یک برادر پنج ساله است. پدر و مادر فاطمه از اینکه آرزوی دخترشان برای داشتن دستگاه تایپ ویژه نابینایان برآورده شده است، خوشحال هستند و این اتفاق را عاملی برای پیشرفت و بستری برای شکوفایی استعدادهای بی شــمار فاطمه می دانند.


 


فاطمه یک دوست صمیمی به نام حسین نیز دارد. حسین نیز همانند فاطمه یک روشندل سرشار از استعدادهای ناب و رنگارنگ است.  فاطمه و حسین هر روز صبح  با دستانی پرتوان،  تــاری پیرامونشان را کنار می زنند و به سرزمینی سفر می کنند که پر از نور معرفت و دانـایی است. آنها از دوستان روشندلشان می خواهند که با عشقی که هدیه آسمانی خداوند بر روی زمین است، لحظه هاشان را درخشان کنند و سرنوشتــی متعالی برای خود بسازند.


 


فاطمه عبدالخانی دانش آموز مدرسه بهار شهرستان شاوور در استان خوزستان، دارای تندیس نخبگان و صاحب مقام کشوری در رشته انشا نویسی در حوزه بهداشت و محیط زیست است. او که به نوشتن علاقه زیادی دارد می گوید که از این پس به کمک این دستگاه تایپ بیشتر از محیط اطرافش می نویسد. فاطمه می خواهد یک نویسنده ی محیط زیستی شود و با نوشته هایش به همگان بگوید که زندگی سالم بشر در نوع ارتباط انسان با طبیعت تعریف می شود و هر چه با درختان و رودخانه ها و آسمان مهربان تر باشیم حیات پاک تر ، آبی تر و بی دغدغه تر نفس می کشد.


 


تمامی مدت تحصیل فاطمه در مدرسه بهــار شاوور طی شد


 


یوسف مسخنه، مدیر مدرسه ای است که به عقیده فاطمه مکانی بهشت گونه برای آرامش، شادی و دوست داشتن است. وی دارای سابقه ای 8 ساله در مدیریت مدرسه بـهار است و از روزهایی می گوید که به سختی این مدرسه را برای کودکان استثنایی شهرستان شاوور سر پا نگه داشته است.


 


مسخنه با بیان اینکه به همت خیرین، مدرسه استثنایی بهار شاوور از نو ساخته شد، گفت: پس از اینکه مسئولین آموزش و پرورش و شهرستان در جریان مشکلات فضای فیزیکی مدرسه قرار گرفتند، خیرین به کمک ما شتافتند و به دانش آموزان استثنایی در شاوور یک مدرسه نوساز اهدا کردند و  هم اکنون در این مدرسه 35 دانش آموز با نیازهای ویژه که دارای مشکلاتی نظیر کم توانی ذهنی، ناشنوایی و نابینایی هستند و همچنین دانش آموزان چند معلولیتی به تحصیل اشتغال دارند.


 


وی با بیان اینکه آموزش و پرورش خوزستان، آموزش و پرورش استثنایی و فرماندار شاوور توجه ویژه ای به حل مشکلات دانش آموزان استثنایی این منطقه دارند، گفت: طی هفته گذشته از سوی آموزش و پرورش استثنایی خوزستان یک دستگاه  تایپ پرکینز ویژه روشندلان برای استفاده فاطمه و حسین به این آموزشگاه اختصاص یافت. در عین حال فردی خیـر نیز دو دستگاه دیگر تایپ پرکینز به این دو دانش آموز روشندل اهدا کرد.


 


وی این را هم گفت که تمامی مدت تحصیل فاطمه در مدرسه بهار طی شده است و هم اکنون این دانش آموز که دارای مسئولیت پذیری بالا و تلاشی وافر است، در طرح تلفیقی پایه هفتم را سپری می کند. 


 


لزوم بهره مندی دانش آموزان استتثنایی از فرصت های عادلانه آموزشی


 


محمد تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز در گفت و گو با اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان، با بیان اینکه توسعه آموزش و پرورش استثنایی برای گروه های مختلف کودکان و دانش آموزان با نیازهای ویژه از اولویت های مهم آموزش و پرورش خوزستان است، گفت: ایجاد فرصت های عادلانه آموزشی و پرورشی و ارتقای کیفیت آموزش در سطح مدارس استثنایی از برنامه هایی است که در این مسیر دنبال می شود. 


 


وی با اظهار خرسندی از برآورده شدن آرزوی فاطمه، دانش آموز روشندل شهرستان شاوور گفت: دانش آموزان استثنایی برای ادامه تحصیل نیازمند وسایل ویژه ای هستند و لازم است تا در راستای رفاه حال آنها این نیازها برآورده شوند البته  باید از کمک خیرین و توجه آنها به مدارس استثنایی تقدیر و تشکر کرد.


 


مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه زنگ آغاز سال تحصیلی 98- 97 در خوزستان در یک مدرسه استثنایی به صدا در آمد، گفت: امسال در راستای تاکید بر ضرورت توجه به دانش آموزان استثنایی  زنگ آغاز سال تحصیلی در مدرسه استثنایی دخترانه یگانه اهواز نواخته شد. در عین حال مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان نیز برای مطرح کردن مشکلات این دانش آموزان همواره در شورای آموزش و پرورش استان خوزستان حضور دارند. 


 


تقی زاده با تاکید بر اینکه وضعیت ثبت نامی دانش آموزان استثنایی به صورت جدی در آموزش و پرورش خوزستان پیگیری می شود، گفت: افزایش جذب دانش آموزان استثنایی به ویژه در دوره دبستان، پوشش نوآموزان در طرح سنجش سلامت، اجرای طرح تلفیقی و فراگیر  در مدارس استان و ایجاد مراکز مشاوره ویژه یادگیری بخشی از اقدامات آموزش و پرورش خوزستان در حوزه آموزش و پرورش استثنایی است.


 


لحظه اهدا دستگاه تایپ به فاطمه از بهترین لحظات کاری ام است


 


علی ممبینی، مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان نیز در گفت و گو با اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان، اظهار کرد: چهارشنبه هفته گذشته فرصتی دست داد تا در مدرسه بهار شاوور حضور پیدا کنیم و در کنار این دو دانش آموز روشندل باشیم.


 


مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان گفت: لحظه ای که دستگاه تایپ ویژه نابینایان به فاطمه اهدا شد و هیجان و خوشحالی این دانش آموز را دیدم از بهترین لحظات کاری ام بود.


 


وی  با بیان اینکه  143 دانش آموز آسیب دیده بینایی در مدارس استثنایی خوزستان تحصیل می کنند، افزود:  212 دانش آموز آسیب دیده بینایی نیز به صورت تلفیقی در مدارس عادی به تحصیل اشتغال دارند.


 


ممبینی خاطر نشان کرد: دستگاه تایپ پرکینز از مطالبه های مهم دانش آموزان روشندل است و دانش آموزان نابینا و کم بینا با بهره گیری از این دستگاه می تواند راحت تر به امر نوشتن بپردازند.


 


مدیر آموزش و پرورش استثنایی خوزستان با اشاره به اینکه تاکنون اعتباری بالغ بر ۹ میلیارد ریال جهت تامین هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی اختصاص پیدا کرده است ، گفت: آموزش و پرورش استثنایی خوزستان به صورت کامل دانش آموزان استثنایی شهرستان شاوور  را از نظر هزینه ایاب و ذهاب تحت پوشش قرار داده است.

  • گروه خبری : اخبار استان ها
  • کد خبر : 1607
کلمات کلیدی