• انتشار: 1397/12/15 - 13:32
  • تعداد بازدید: 575
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اولین کلاس ویژه آموزش اتیسم در شهرستان اسفراین خراسان شمالي افتتاح شد

اولین کلاس ویژه آموزش اتیسم در شهرستان اسفراین خراسان شمالي با حضور مسئولان اداره كل آموزش و پرورش و تني چند از ديگر مسئولان استاني افتتاح شد.

1630.mp3 اولین کلاس ویژه آموزش اتیسم در شهرستان اسفراین خراسان شمالي افتتاح شد

به گزارش روابط عمومي سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور، علی متقیان، رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خراسان شمالي در حاشیه افتتاح اولین کلاس ویژه آموزش اتیسم در شهرستان اسفراین با حضور شورزاده معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان،  ابراهیمی مدیر آموزش و پرورش شهرستان اسفراین از ایجاد و بهره برداری اتاق آموزش ویژه کودکان دارای اختلال طیف اتیسم رویکرد TEACCH در کلیه مدارس استثنایی استان خبر داد.


متقیان اضافه کرد: نقص شدید در ارتباط و تعامل اجتماعی و فعالیت ها، علایق و حرکات محدود و قالبی دو مشخصه اصلی این کودکان است. برخی از کودکان در دوران رشد در ارتباط و تعامل اجتماعی پیشرفتی نداشته و حتی دچار واپسروی می شوند؛ نسبت به محیط خود بی اعتنا بوده و نمی توانند مهارت های ارتباطی را بدون انجام مداخله متناسب بکار بگیرند که از این رو کودکان اتیستیک و خانواده های آنها نیازمند دریافت خدمات تخصصی و ویژه هستند.


وي ادامه داد: رویکردTEACCH  که واژه اختصاری عبارت "TreatmentEducation of AutisticRelated Communication Handicapped Children”به معنای درمان و آموزش کودکان اتیسم و کودکان دارای نقص ارتباطی وابسته به آن می باشد، رویکردی است که بر اساس آن سعی می شود تمام مشخصه های فیزیکی، روش های تدریس، امکانات و فضای کلاس با ویژگی ها، تفاوت ها و نیازهای دانش آموزان اتیستیک سازگاری می یابد. ایده اصلی این امر است که " اگر کودک اتیستیک نتواند خود را با محیط وفق دهد؛ ما باید محیط را با شرایط او سازگار کنیم". لذا در این روش، سعی بر حذف تمام محرک های محیطی اضافه و آزاردهنده و تلاش برای جذب حداکثری تمرکز و توجه کودک و برقراری تعامل و ارتباط با او می باشد.


متقيان تصریح کرد: در استان ما دانش آموزان اتیستیک از گروه هایی بوده اند که خدمات کامل و مناسبی را به سبب نبود امکانات دریافت ننموده و به همین دلیل یا ترک تحصیل می کردند و بقیه عمر خود را در منازل و مراکز نگهداری سپری می کردند و یا خانواده های آنها مجبور  به انتقال فرزند خود به مدارس استان های همجوار می شدند.


رييس اداره آموزش و پرورش استثنايي خراسان شمالي افزود: تا کنون 26 دانش آموز دارای اختلال طیف اتیسم در کل استان و تعداد 3 نفر در شهرستان اسفراین شناسایی و جذب شده اند که برای ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی بهتر و کاملتر، در هر شهرستان یک کلاس آموزش تخصصی با رویکردTEACCHو مناسب سازی فضا و اختصاص تجهیزات لازم ایجاد شده است.


وی با اعلام این موضوع که ساخت مدرسه اتیسم از نیازهای اساسی استان و یکی از خلاء های اصلی حوزه آموزش و پرورش استثنایی می باشد افزود: با توجه به ویژگی های این دانش آموزان و فرایند متفاوتی که در ارائه آموزش به آنها وجود دارد، به همیاری و همکاری همه دست اندرکاران این حوزه و مسئولین جهت ساخت مدرسه ویژه این عزیزان نیازمندیم.

  • گروه خبری : اخبار استان ها
  • کد خبر : 1630
کلمات کلیدی