• انتشار: 1400/10/06 - 07:44
  • تعداد بازدید: 941
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری جلسه مدیران مدارس استثنایی با معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی استان گلستان

به منظور تحقق مصوبات تفاهم نامه با اداره کل بهزیستی استان، جلسه مدیران مدارس استثنایی با معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی در سالن اجتماعات آموزش و پرورش استثنایی استان گلستان برگزار گردید.

5567.mp3 برگزاری جلسه مدیران مدارس استثنایی با معاونت توانبخشی اداره کل بهزیستی استان گلستان

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی به نقل از روابط عمومی اداره آموزش و پرورش استثنایی گلستان، در این جلسه عباس خانعلی رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان، ضمن تقدیر از پیگیری و حسن توجه معاونت توانبخشی بهزیستی استان اظهار داشت: هدف از برگزاری چنین جلساتی ایجاد هماهنگی بیشتر و آشنایی بیشتر با خدماتی که اداره کل بهزیستی ارائه می نماید، می باشد. اصلی ترین کار آموزش و پرورش سند تحول بنیادین می باشد که به تحقق رساندن بسته های تحولی بنای کار در آموزش و پرورش استثنایی است.

وی خاطر نشان کرد: بسته های تحولی شامل؛ توسعه مشارکت ها، مداخله به هنگام و مدرسه انطباقی می باشد. رسالت آموزش و پرورش استثنایی آگاهی بخشی فعالیت های سازمان و اجتماعی کردن سازمان می باشد. در بحث مداخله به هنگام یکی از برنامه های اصلی، سنجش نوآموزان می باشد. در سال جاری بیش از 40 هزار نوآموز در پایگاه های سنجش مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

از مهمترین طرح هایی است که تا کنون اجرا شده است اجرای طرح جام، گنجینه های مدیریتی، پارلمان مجازی معلمان، مجلس دانش آموزی، معلم یاری، طرح مدام، طرح حامی، ندای همراه، هر مدرسه یک سرود می باشد.

وی افزود: در 79 مدرسه استثنایی، 24 مدرسه پشتیبان و 540 مدرسه پذیرا، 3378 دانش آموز تحت پوشش خدمات آموزشی و توانبخشی اداره استثنایی قرار دارند، همچنین 2 مدرسه شبانه روزی و مدارس تخصصی ناشنوا و نابینا در سطح استان مشغول به ارائه خدمات می باشند.

در تحقق شاخص های اختصاصی سازمان،  اداره آموزش و پرورش استثنایی استان گلستان به عنوان اداره برتر معرفی شده است، همچنین در شاخص های طرح شهید رجایی رتبه عالی به دست آمده است.

ایشان در خصوص ارائه خدمات حمایتی به دانش آموزان اظهار داشت:  275 پرونده خدمات حمایتی تشکیل و اعتباری بالغ بر 176 میلیون تومان دریافت شده است، همچنین 195 میلیون تومان سرانه توانبخشی، مشاوره و تجهیزات توانبخشی بین مدارس توزیع شده است.

 مشخصات 1759 دانش آموز در سامانه توانبخشی ثبت شده است. تاکنون 940 نفر از دانش آموزان در بخش خدمات توانبخشی غربالگری شده اند که 93 نفر از دانش آموزان نیاز به سمعک، 127 نفر نیاز به قالب سمعک دارند.

در ارائه خدمات توانبخشی 106 نفر از دانش آموزان تحت پوشش خدمات گفتار درمانی قرار دارند و 387 نفر محروم از خدمات گفتار درمانی می باشند. 136 نفر از دانش آموزان از خدمات کار درمانی بهره مند می شوند و 248 نفر نیاز به خدمات کار درمانی دارند.41  نفر نیز تحت پوشش خدمات فیزیوتراپی می باشند. 244 نفر از دانش آموزان نیاز به عینک دارند. همچنین 1108 نفر از دانش آموزان تحت پوشش خدمات مشاوره ای می باشند و 319 نفر نیاز به خدمات مشاوره دارند.

در این جلسه محمود امانیان معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان، پس از استماع نقطه نظرات و درخواست های مدیران مدارس استثنایی اظهار داشت: اداره کل بهزیستی و اداره آموزش و پرورش استثنایی استان گلستان در یک سنگر خدمت قرار دارند. در  بهزیستی استان 54 هزار فرد معلول را تحت پوشش قرار داده ایم که نگاه ما در بهزیستی توانمند سازی معلولان می باشد.

30 هزار نفر از معلولین تحت پوشش مستمری قرار دارند. بر اساس نیاز سنجی، تجهیزات توانبخشی خریداری می شود. بر همین اساس سامانه ای طراحی شده و نیاز ها در آن بارگذاری می شود. اولویت مستمری با معلولین شدید و خیلی شدید، خانواده های دارای 2 معلول و زنان سرپرست خانواده می باشد. لازم به ذکر است که بهزیستی استان با  همه مراکز ارتوپد فنی قرارداد دارد.

وی افزود: 98 مرکز بهزیستی در سطح استان فعال می باشد. پرداخت هزینه های بیمارستانی جز تعهدات بهزیستی نمی باشد اما کمک هزینه های درمان پرداخت می شود.

ایشان خاطر نشان کرد: بازه زمانی تحویل ویلچر سه ساله می باشد.خدمات توانبخشی در منزل برای معلولینی که امکان استفاده از مراکز روزانه را ندارند می باشد. خدمات در منزل با مراکز تخصصی قابل قیاس نیست به همین منظور برای مراقبین آموزش های سه ماهه تدارک دیده شده است.

غربالگری بینایی و شنوایی توسط بهزیستی صورت می گیرد و همچنین  3 مرکز کودکان کم شنوا و ناشنوا در استان دایر می باشد.کسانی که در مراکز بهزیستی می باشند و امکان تحصیل در مدارس استثنایی را داشته باشند پس از ارزیابی به این مراکز معرفی خواهند شد. دو مرکز پشتیبان شغلی در گرگان و بندر گز فعال می باشند و همچنین تسهیلات اشتغال زایی به معلولین پرداخت می شود.

این مقام مسئول بیان نمود: ما موافق جداسازی معلولین در جامعه نیستیم، فضا می بایست مناسب سازی شود. تهیه تجهیزات توانبخشی بر اساس نظرات کمیته در سامانه بارگذاری می شود. سقف ارائه خدمات گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزوتراپی 10 جلسه می باشد که تا 30 جلسه امکان افزایش دارد. معافیت سربازی شامل پدر یا مادر معلول می شود. و در ادامه افزود: کودکان اتیسم تحت پوشش بهزیستی یارانه دریافت می نمایند.این نوع کودکان تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار دارند. هزینه ایاب ذهاب 3 ماهه اول مددجویان پرداخت گردیده است. 

ایشان در پایان به مدیران مدارس استثنایی توصیه نمود: تعامل بیشتری با ادارات بهزیستی شهرستان داشته باشند و مدیران مدارس استثنایی هر شهر به عنوان نماینده اداره آموزش و پرورش استثنایی به بهزیستی معرفی شوند.

 

  • گروه خبری : اخبار استان ها
  • کد خبر : 5567
کلمات کلیدی
راضیه  آخوندی

راضیه آخوندی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید