• انتشار: 1399/03/22 - 15:30
  • تعداد بازدید: 729
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
اصفهان

مداخله و درمان زودهنگام بهترین راهبرد برای کودکان اتیسم است.

رسولیان در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفت: مداخله و درمان زودهنگام بهترین راهبرد برای کودکان اتیسم است.

2984.mp3 مداخله و درمان زودهنگام بهترین راهبرد برای کودکان اتیسم است.

به گزارش اداره آموزش و پرورش استتثنایی استان اصفهان  به نقل از خبرگزاری تسنیم ، کارشناس مسئول  تشخیص و پیشگیری اداره آموزش و پرورش استثنایی  اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان ،  با اشاره به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده در مورد اتیسم ، به خبرنگار تسنیم گفت: از هر 59 کودک یک نفر دچار اختلال طیف اتیسم است و زمان ایده‌آل برای تشخیص این اختلال قبل از دو سالگی است.


 


مژگان رسولیان افزود: تشخیص بر مبنای رفتارهای خاص و قابل مشاهده صورت می‌گیرد که در کودک اتیستیک و عادی متفاوت است اگر کودکی در نشان دادن این رفتارها متناسب با سن در 12 ماهگی تا دو سالگی ناتوان باشد حتما این کودک باید برای تشخیص اولیه مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.


 


کارشناس مسئول  تشخیص و پیشگیری اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان با بیان اینکه نشانه‌های اولیه‌ای که  ارائه می‌شوند نقایص هسته‌ای این اختلال هستند اظهار داشت: نشانه‌ها شامل رفتارهایی‌اند که در بیشتر کودکان با اختلال طیف اتیسم ظاهر می‌شود.


 


وی تصریح کرد: بی‌تفاوتی به اطرافیان مثل مادر یا پرستار، واکنش نشان ندادن به نام خود، ناراحتی شدید از به هم ریختن نظم اشیاء و اسباب بازی‌هایش (برای مثال اگر مکعب‌هایی که او چیده است به هم بریزید به طور شدید واکنش نشان می‌دهد)، کودکان اتیستیک احتمالا به یک شی خاص وابستگی شدیدی پیدا می‌کنند)، نداشتن نگاه خیره و تماس چشمی( فقط با سرعت تماس چشمی برقرار کرده و سپس نگاه خود را برمی‌گرداند) به اشیا و افراد اغلب به بی‌توجهی این افراد تعبیر می‌شود از جمله علائمی است که باید بررسی شوند.


 


رسولیان ادامه داد: نداشتن بازی عملکردی و نبود تنوع در بازی به همراه انجام بازی به صورت انفرادی، سکوت در مقابل خنده دیگران یا بی‌اعتنایی در برابر واکنش‌های اطرافیان، بازی وانمودسازی (وانمود به چیزی کردن) را نشان نمی‌دهد و از خلاقیت و خیال‌پردازی خبری نیست، به صداهای محیط واکنش نشان نمی‌دهد، فعالیت هدفمند ندارد و از تقلید کردن ناتوان است، از دیگر علائم هشدار دهنده است.


 وی با اشاره به اینکه علائم هشدار دهنده دیگری برای کودک مبتلا به اختلال اوتیسم وجود دارد، گفت: این کودک به دستورات کلامی واکنشی نشان نمی‌دهد، از کلمات استفاده نمی‌کند یا حرف نمی‌زند به جای آن از اشارات بدنی (زبان غیرکلامی ) استفاده می‌کند، در برابر محبت دیگران و برای در آغوش گرفته شدن دست‌هایش را دراز نمی‌کند و در نهایت نمی‌تواند توجه خود را از یک بازی به بازی جدید منتقل کند.


 رسولیان خاطرنشان کرد: در صورتی که والدین  برخی از این علائم را در فرزند خود مشاهده کردند، توصیه می‌شود که هر چه سریع‌تر به متخصصان روانشناسی و روانپزشکی مراجعه کنید تا کودک مورد بررسی جدی و رسمی قرار گیرد.


 وی افزود: کودکان با اختلال طیف اتیسم نیازمند خدمات جامع درمانی و آموزشی هستندکه باید توسط متخصصان، والدین ‌و مربیان فراهم شود تا علاوه بر کاهش مشکلات این کودکان به افزایش تعامل اجتماعی ارتباط و رفتار کودک در خانه و اجتماع کمک شود.


 رسولیان تاکید کرد: مداخله و درمان زودهنگام نخستین و بهترین راهبرد برای کودکان اوتیستیک و بهترین سن درمان اتیسم قبل از 5 سالگی است، هر چند برای این اختلال درمان قطعی وجود ندارد ولی علائم مربوط به اختلال را به میزان زیادی کاهش می‌دهند.


 

  • گروه خبری : اخبار استان ها
  • کد خبر : 2984
کلمات کلیدی