به مناسبت چهارم آذرماه، روز درگذشت باغچه بان
"جبار باغچه بان"باغبانی برای گلهای ایران زمین
چهارم آذرماه 1345 بود که جبار باغچه بان که زحمات زیادی را برای دانش آموزان با نیازهای ویژه ایران زمین کشیده است دیده از جهان فرو بست و بر ما لازم است این روز بزرگ را گرامی بداریم.
سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور بر خود لازم می داند فرا رسیدن چهارم آدرماه، روز درگذشت این استاد فقید دانش آموزان استثنایی ایران زمین را تسلیت گفته و یاد آن پیر سفر کرده را گرامی بدارد.
درباره باغچه بان 1345- 1264)
جبارعسگرزاده (جبارباغچه بان) نویسنده، مترجم، روزنامه نگار و پیشگام در آموزش پیشدبستان و آموزش ناشنوایان در ایران، در ایروان ارمنستان دیده به جهان گشود. دوران کودکی و بخشی از جوانی خود را در ایروان سپری کرد و سپس در سال 1298 به ایران آمد و در مرند و تبریز آموزگار شد.
در سال 1303، کودکستانی به نام باغچه اطفال را در تبریز باز کرد و برای خود نام خانوادگی باغچه بان را برگزید. او در آموزش به کودکان از نمایش، قصه گویی و بازی بهره میبرد تا این که در سال 1306 در شیراز کودکستانی راه اندازی کرد.
وی نخستین دبستان ویژه کر و لالها را در سال 1312 در تهران بینان گذاشت و در سال 1322 جمعیت حمایت از کودکان کرولال را تاسیس کرد. باغچه بان در آموزش های خود از شیوههای نو و ابتکاری بسیاری بهره میبرد.
آثار باغچه بان عبارتند از: نمایشنامه های"پیر و ترب" ،"گرگ و چوپان"، خانم خزوک" و کتابهای" زندگی کودکان" و الفبای گویا" است.