تفاهمنامه همکاری آموزش و پرورش استثنایی و بهزیستی؛ گامی در جهت توانمندسازی جامعه هدف
به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، تفاهمنامه همکاری میان این سازمان و سازمان بهزیستی کشور با هدف گسترش فعالیتهای توانبخشی، آموزشی و تبادل تجربیات، با حضور جمعی از مدیران پیشکسوت ادوار (یاد یاران) منعقد شد. این مراسم با حضور دکتر علی اصغر فانی، وزیر اسبق آموزش و پرورش، دکتر سید جواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، و دکتر سالار قاسمی، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور، برگزار شد که هر یک به بیان دیدگاهها و اهداف خود در خصوص این همکاری پرداختند.
دکتر سالار قاسمی، در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از این همکاری مشترک، با اشاره به اهمیت همافزایی ظرفیتهای دو سازمان، اظهار داشت: «با انعقاد این تفاهمنامه، فصل نوینی از همکاریها میان سازمان آموزش و پرورش استثنایی و سازمان بهزیستی کشور آغاز میشود. هدف اصلی ما، ارائه خدمات هرچه بهتر و جامعتر به جامعه هدف مشترک است که شامل دانشآموزان و افراد دارای معلولیت و همچنین خانوادههای آنان میشود.» وی افزود: «ما در این تفاهمنامه، بر گسترش فعالیتهای آموزشی و توانبخشی تاکید ویژهای داریم. این بدان معناست که تلاش خواهیم کرد تا با همافزایی تجربیات و دانش کارشناسان هر دو سازمان، برنامههای آموزشی و توانبخشی را به گونهای طراحی و اجرا کنیم که پاسخگوی نیازهای واقعی دانشآموزان و افراد دارای معلولیت باشد. همچنین، تبادل تجربیات میان دو سازمان، به ما کمک خواهد کرد تا از بهترین شیوهها و روشهای آموزشی و توانبخشی در سطح کشور استفاده کنیم.»
معاون وزیر آموزش و پرورش استثنایی در ادامه به محورهای اصلی این تفاهمنامه اشاره کرد و گفت: «خانواده محوری، توانمندسازی خانوادهها، توانبخشی شغلی، پیشگیری و تجهیزات توانبخشی از دیگر مفاد این تفاهمنامه است که بر تقویت آنها متمرکز خواهیم شد. ما بر این باوریم که خانوادهها نقش بسیار مهمی در توانمندسازی افراد دارای معلولیت دارند. به همین دلیل، تلاش خواهیم کرد تا با ارائه آموزشها و حمایتهای لازم به خانوادهها، آنها را به طور کامل در این فرایند مشارکت دهیم. توانمندسازی خانوادهها از طریق ارائه مشاوره، آموزش مهارتهای فرزندپروری و آگاهیبخشی به آنها، یکی از اولویتهای اصلی ما خواهد بود.»
دکتر قاسمی همچنین بر توانبخشی شغلی به عنوان یکی دیگر از محورهای این تفاهمنامه تاکید کرد و افزود: «یکی از مهمترین اهداف ما، آمادهسازی افراد دارای معلولیت برای ورود به بازار کار و کسب استقلال مالی است. ما با همکاری سازمان بهزیستی، برنامههای توانبخشی شغلی را توسعه خواهیم داد و تلاش میکنیم تا فرصتهای شغلی مناسبی برای این عزیزان فراهم کنیم.»
در این نشست، دکتر سید جواد حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به چالشهای پیش روی سازمان بهزیستی، بیان داشت: «میان ماموریتها و اهداف متعدد، ساختار و منابع سازمان بهزیستی ناترازی زیادی وجود دارد. با وجود کوچک شدن ساختار سازمان، ماموریتهای آن ده ها برابر افزایش یافته است. در حال حاضر ۱۱ درصد جمعیت کشور تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند، در حالی که تنها ۱.۰۴ درصد اعتبارات کشور به جامعه هدف بهزیستی اختصاص یافته است. البته بودجه پیش بینی شده در سال جاری ۵۴ هزار میلیارد تومان و در سال آینده ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است.»
وی ضمن تشریح فعالیتهای سازمان بهزیستی افزود: «سازمان بهزیستی ۹۰ درصد فعالیتهای خود را به بخش غیر دولتی سپرده است و اعتبارات را به موسسات پرداخت میکند. از این رو، به دنبال آن هستیم تا با همکاری تشکلها و موسسات غیر دولتی نظارت بر موسسات را نیز بهبود ببخشیم.»
دکتر حسینی همچنین فعالیتهای محله محور را یکی دیگر از سیاستهای سازمان بهزیستی عنوان کرد و گفت: «با توجه به از بین رفتن کارکرد محله در جوامع امروز، تلاش داریم تا کارکرد آن را احیا کنیم. به زودی بر اساس سیاستهای محله محوری، طرح بهزیست محله رونمایی خواهد شد.»
دکتر علی اصغر فانی، وزیر اسبق آموزش و پرورش نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت اعتماد به کارکنان سازمان بهزیستی گفت: «اگر به کارکنان بهزیستی باور داشته باشید، اعتماد کنید و کار را به آنها بسپارید نتایج عالی را کسب خواهید کرد. ایجاد اعتماد متقابل میان کارکنان و مدیران یک شرط اصلی مدیریت موفق است.» وی با اشاره به فرموده امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه خدمت به افراد دارای معلولیت خدمت به نبی اکرم (ص)، بر اهمیت این خدمت تاکید کرد.
در پایان این نشست، دکتر قاسمی ابراز امیدواری کرد که با اجرای مفاد این تفاهمنامه، گامهای موثری در جهت ارتقای سطح خدمات ارائه شده به جامعه هدف برداشته شود.
نظر دهید