دکتر حسینی در چهارمین برنامه گفتگوی هفته با حضور وزیر راه و شهرسازی :
حمایت از معلولان در دو حوزه مناسبسازی و دسترسیپذیری از وظایف همه دستگاهها است/ تغییر کاربری 32 مدرسه فاقد استفاده در بافت فرسوده حرم مطهر رضوی و تبدیل به مراکز اقامتی فرهنگیان با روش سهامدار پروژه
اعضای شورای معاونان وزیر آموزش و پرورش در چهارمین برنامه گفتگوی هفته برمدار تحول و بهبود یادگیری که با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد به تشریح و تبیین برنامههای آموزشوپرورش و حوزههای مشترک همکاری پرداختند.
دکتر سید جواد حسینی رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی کشور، در این نشست اظهار داشت: بر اساس فصل دوم و بویژه ماده 5 قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب سال 1369 مجلس شورای اسلامی دستگاهها مکلفند نسبت به مناسب سازی و دسترسی پذیری پایانه های حمل نقل درون و برون شهری، معابر، ایستگاه ها، سیستم حمل نقل عمومی و مناسب سازی فضاهای شهری اقدام نمایند.
وی افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنائی در خصوص عمل به این وظیفه اقدامات خوبی را انجام داده و یا در دست انجام دارد که تدوین استانداردهای فضاهای مدارس خاص استثنائی، اتیسم و مدارس پذیرا از جمله این اقدامات است.
وی افزود: با همکاری سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و دانشگاه شهید بهشتی در سال جاری 64 مدرسه شامل یک مدرسه پذیرا و یک مدرسه اتیسم در هر استان کاملا مناسب سازی الگویی خواهند شد.
وی تصریح کرد: مناسب سازی هزار عنوان کتاب و محتوا ، 145 کتاب صوتی و بریل، 2997 طراحی و تامین تجهیزات ویژه آموزشی و 130 مورد مناسب سازی ساختار آموزشی از دیگر فعالیت ها در این زمینه می باشد.
سید جواد حسینی بر مطالبه گری از صداوسیما مبنی بر ایجاد تغییر نگرش در جامعه نسبت به معلولین و حرکت به سمت جامعه دوستدار انسان که جامعه دوستدار معلول از اجزاء اصلی آن است تأکید و عنوان کرد: از وزیر محترم راه و شهرسازی تقاضا دارم ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت ویرایش سوم 1398 و ملزم نمودن دستگاهها برای رعایت ضوابط ابلاغی در خصوص مناسب سازی و دسترس پذیری را ابلاغ نمایند.
حسینی ضمن تقدیر از اقدام وزارت راه و شهر سازی در خصوص مسکن فرهنگیان و تفاهم نامه بهره مندی 170 هزار نفر از فرهنگیان از مسکن مناسب اظهار داشت: می توان مدیریت احداث این واحد های مسکونی را به 357 تعاونی مسکن فرهنگیان و با نظارت وزرات راه و شهر سازی واگذار کرد.
حسینی در پایان گفت: در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که اکنون کاربری های آن یا اقامتی و یا تجاری است حدود 30 مدرسه وجود دارد که خالی از دانش آموز شده است و به دلیل تغییر بافت از مسکونی به تجاری و اقامتی مدارس در این بافت از کارکرد آموزشی افتاده اند، لذا می توان با استفاده از ظرفیت قانون نوسازی بافت های فرسوده شهری و نیز ظرفیت قانون برنامه ششم و بودجه سنواتی در خصوص حرمهای مطهر به روش سهامدار پروژه برای 32 استان کشور 32 مرکز اقامتی و هتل فرهنگیان در پیرامون حریم مطهر رضوی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شهرداری مشهد و وزارت آموزش و پرورش ساخت .