• انتشار: 1399/04/22 - 13:28
  • تعداد بازدید: 1294
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دکتر حسینی در افتتاح فعالیت پایگاه های اوقات فراغت دانش آموزان استثنایی تشریح کرد؛

انتخاب گری، فرصت آفرینی، جذابیت، کاربردی بودن، جامعیت، هویت آفرینی و مشارکت پذیری هفت اصل برای کیفیت بخشی به اوقات فراغت

با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی و حضور ویدئو کنفرانسی روسای آموزش و پرورش استثنایی استان ها مراسم افتتاح پایگاه های اوقات فراغت تابستانی دانش آموزان با نیازهای ویژه با شعار هر دانش آموز یک نقش و یک مهارت برگزار شد.

3323.mp3 انتخاب گری، فرصت آفرینی، جذابیت، کاربردی بودن، جامعیت، هویت آفرینی و مشارکت پذیری هفت اصل برای کیفیت بخشی به اوقات فراغت

 


دکتر سید جواد حسینی در این نشست با بیان اینکه پایگاه های اوقات فراغت در ۸۰۰ پایگاه مجازی، تعدادی پایگاه حضوری  و ۳۲ پایگاه پشتیبان ۷ هزار دانش آموز با نیازهای ویژه را تحت پوشش قرار می دهند اظهار داشت: پایگاه های اوقات فراغت با رویکرد دینی، اجتماعی، مهارتی، هنری، ادبی و ورزشی با ۳۸ فعالیت و با هدف ارتقای مهارت خودآگاهی، همدلی، ارتباط موثر، کنترل هیجان  و مهارت حل مسأله فعالیت خود را آغاز کرده اند و باید سعی شود ارتباطات سالم و موثر تعاملی برای دانش آموزان  با نیازهای ویژه در اوقات فراغت شکل گیرد.


معاون وزیر مهمترین فعالیت بشر که بیشترین اثر گذاری را دارد، یادگیری دانست و افزود: یادگیری موثرترین و عمومی ترین فعالیتی است که می تواند بشر را به اوج عظمت برساند.


وی با بیان اینکه یادگیری می تواند عدالت و فضائل را گسترش دهد و وجه ممیزه انسان، یادگیری است اظهار داشت: انسان به دلیل قدرت تفکر و تعقل، اختیار اینکه چگونه و چه چیزی را یاد بگیرد دارد و  یادگیری هر لحظه و به صورت مستمر و همیشگی در زندگی انسان ها باید اتفاق بیفتد.


معاون وزیر با بیان اینکه  نهاد تعلیم و تربیت و مدرسه ساماندهی بهینه یادگیری را برعهده دارند اظهار داشت: تمامی اقدامات و فعالیت های آموزش و پرورش برای ساماندهی مطلوب یادگیری است و آموزش و پرورش کانون تحول آینده جامعه است


وی افزود: اگر پرسش شود نهاد اصلی تحول در جامعه کدام است، پاسخ آموزش ‌و پرورش است و سازمان تحول، مدرسه و کارگزار تحول، معلم فکور است.


 معاون وزیر با بیان اینکه ساماندهی و کیفیت بخشی به امر تعلیم و تربیت با رویکرد ارتقا یادگیری در تمام زمان ها باید اتفاق بیفتد اظهار داشت: یادگیری دارای دو وجه است یک وجه آن یادگیری در مدرسه است و وجه دیگر آن یادگیری خارج از مدرسه است. کتاب، محتوا، معلم و نظام ارزیابی چهار رکن اصلی ارتقای کیفیت یادگیری در نظام مدرسه هستند.


وی افزود:یکی از شاه کلیدهای سند تحول بنیادین  تنوع بخشی به موقعیت های یاددهی و یادگیری و خلق موقعیت های متنوع و جذاب یادگیری است که بخشی در مدرسه و بخشی  از آن در خارج از مدرسه اتفاق می افتد.


حسینی اوقات فراغت را  مقوله ای مهم در ارتقا و ساماندهی  یادگیری در نظام غیررسمی دانست و اظهار داشت: اوقات فراغت اوقات بطالت نیست  وباید به اوقات فراغت به عنوان مقوله جدی نگریسته شود.


 رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه به بیان هفت اصل برای کیفیت بخشی اوقات فراغت پرداخت و بیان داشت: اولین اصل، انتخاب گری و تقاضا محوری است. اوقات فراغت انتخابی است و مانند نظام درسی عرضه محور نیست بلکه اوقات فراغت تقاضا محور مبتنی بر انتخاب و اختیار است و اختیار موجب افزایش انگیزش دانش آموزان در یادگیری می شود.


وی افزود: اصل دوم فرصت آفرینی است. اوقات فراغت باید موقعیت های جدید یادگیری را خلق کند و شبکه شاد یک فرصت جدید یادگیری است که باید از ظرفیت های آن نهایت بهره را برد.


حسینی گفت: اصل سوم اصل جذابیت است. فعالیتی که جذاب نباشد تقاضا محوری را از دست می دهد فعالیت های جذاب باید مبتنی بر هنر باشد.


معاون وزیر اصل چهارم  کیفیت بخشی به اوقات فراغت را مهارتی و کاربردی بودن  دانست و افزود: فعالیت های اوقات فراغت باید نافع  ومهارتی باشد و نقشی به دانش آموزان بدهد.


 وی افزود: پنجمین اصل جامعیت است و بر مبنای این اصل  فعالیت های اوقات فراغت باید تمام نیازمندی های دانش آموزان را پوشش دهد.عارضه اصلی نظام تعلیم و تربیت که سند تحول آن را هدف گذاری کرده است تعلیم و تربیت تمام ساحتی است و اوقات فراغت باید تمام ساحتی باشد


وی با بیان اینکه اصل ششم انسجام بخشی و هویت آفرینی است که دقیقا مبتی بر سند تحول بنیادین است اظهار داشت:دانش آموزان در معرض بحران هویت و بحران شکاف نسلی هستند و در اوقات فراغت باید فعالیت های انسجام بخش و هویت آفرین نظیر فعالیت های خانوادگی ورزشی و هنری و علمی ترویج شود.


حسینی در پایان گفت: اصل هفتم، اصل مشارکت جویی و مشارکت پذیری است و باید از ظرفیت های درون و برون سازمانی در فعالیت های اوقات فراغت نهایت بهره را برد.




 

  • گروه خبری : اسلایدر,اخبار ,اخبار موضوعی,اخبار ریاست
  • کد خبر : 3323
کلمات کلیدی