کردستان
شناسایی توانمندیهای شغلی دانش آموزان با نیازهای ویژه استان
رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: در اردوهای یک روزه آشنایی با مشاغل علائق، توانمندیها ومسیرآینده شغلی دانش آموزان با نیازهای ویژه شناسایی می شود.
به گزارش روابط عمومی آموزش وپرورش استثنایی کردستان، خلیل رنجبر رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان با اشاره به اهمیت آشنایی با مشاغل مختلف در زندگی فردی و اجتماعی دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: حدود 1400 دانش آموز دختر وپسر با نیاز ویژه متناسب با استعداد، توانایی وعلاقه خود با توجه به امکانات و نیازهای جامعه در اردوهای یکروزه آشنایی با مشاغل شرکت می کنند.
رنجبر گفت: دانش آموزان دارای نیازویژه ذهنی، آسیب بینایی، شنوایی، معلول جسمی - حرکتی، چندمعلولیتی واتیسم در 88 مدرسه دوره های مختلف تحصیلی پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه دوره اول پیش حرفه ای و حرفه ای دوره دوم در شهرستان ها ومناطق تابعه استان در این برنامه شرکت می کنند.
وی با اشاره به کسب اطلاعات و برنامه ریزی های شغلی، تقویت، توسعه فرهنگ کارآفرینی وخود اشتغالی بعنوان اهداف اصلی این بازدیدها گفت: دانش آموزان با نیازهای ویژه به این شیوه اطلاعات مفیدی را در زمینه مشاغل و ترسیم آینده شغلی کسب می کنند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان افزود: آموزش شغلی نه تنها منجربه تربیت دانش آموزانی خودکفا واجتماعی می شود بلکه به تربیت نیروی انسانی کارآمد درمسیر رشد کشور و کارهای تولیدی مفید برای جامعه می انجامد.
رنجبراعلام کرد: آشنایی با مشاغل وپرورش نگرش شغلی در دوره پیش دبستانی وابتدایی، توانمندسازی، آموزش رویکردها ومهارت های وابسته به شغل در متوسطه دوره اول پیش حرفه ای ومهارت آموزی در متوسطه دوره دوم حرفه ای باعث می شود تا آنان بتوانند با اتکا به استعدادها وتوانمندی های خود با انتخاب شغلی مناسب بعنوان عضومفیدی در جامعه مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه مفاهیم آموزش شغلی می تواند در خلال برنامه ریزی تحصیلی به دانش آموزان آموزش داده شود، بیان کرد: تلاش ما ایجاد زمینه وآماده سازی دانش آموزان با نیازهای ویژه برای ورود به بازار کار و داشتن یک زندگی مستقل برای تأمین آینده ی آن ها است.