• انتشار: 1399/11/21 - 16:14
  • تعداد بازدید: 835
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با حضور موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری ایران برگزار شد؛

میز گفت‌وگوی تخصصی با موضوع ضرورت توجه به خودمراقبتی در خانواده

با حضور دکتر موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری ایران میز گفت‌وگوی تخصصی با موضوع ضرورت توجه به خودمراقبتی در خانواده در سالن کنفرانس سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی برگزار شد.

4058.mp3 میز گفت‌وگوی تخصصی با موضوع ضرورت توجه به خودمراقبتی در خانواده

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی؛ دکتر موسوی چلک در این نشست که به‌صورت زنده از شبکه شاد نیز پخش می‌شد ضمن تبریک ایام دهه فجر با بیان اینکه خودمراقبتی امروز در دنیا بسیار موردتوجه قرار گرفته است، بیان داشت: خودمراقبتی حول سه محور فرد، خانواده و محیط کار قرار می‌گیرد.

وی گفت: پیام اصلی خودمراقبتی این است که، اگر می‌خواهید از خدمتتان راضی باشید باید نشاط و سلامت داشته باشید و بر همین اساس سازمان‌ها در این باره مسئولیت دارند.

موسوی با بیان اینکه در دنیا امروز سلامت به معنی نداشتن بیماری نیست، گفت: سلامت بر 2 ستون خودمراقبتی و مهربانی استوار است و تهدید یا ضعیف شدن خودمراقبتی و مهربانی بر کیفیت زندگی تأثیر دارد.

وی افزود: مهربانی درونی است اما خودمراقبتی هم درونی و هم بخشی از آن بیرونی است.

 وی با بیان اینکه نقطه مقابل خودمراقبتی تروما و حادثه است، گفت: خدمت‌رسانان باید تروما را شناسایی و درک کنند و در جهت کاهش و مقابله با آن اقدام کنند.

موسوی با بیان اینکه خودمراقبتی فعالیت آگاهانه و مهارتی است، گفت: خودمراقبتی قابل یادگیری است و در طول روز به فعالیت‌هایی برای خودمراقبتی در جهت ارتقا کیفیت سلامت فرد، خانواده و همکاران نیاز است.

موسوی با بیان اینکه اساس خودمراقبتی دانش و توان فرد است، بیان داشت: در خودمراقبتی فرد می‌تواند از دیگران مشورت بگیرد اما نباید خودمراقبتی به دیگران وابسته باشد.

وی افزود: اساس خودمراقبتی این است که قابل‌اجرا باشد و هرروزه فرد باید راجع‌به این موضوع یک باکس برای خود قرار داده باشد.

وی با بیان اینکه خودمراقبتی شامل  3 مؤلفه خودمراقبتی، خود مدیریتی و خوداتکایی است، گفت: منظور از خودمراقبتی یعنی هر فرد مسئول سلامتی خودش است.

وی درباره خودمراقبتی سازمانی گفت: خودمراقبتی فرایندی انتخابی، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت کارکنان است و اگر نیرو انسانی به‌عنوان سرمایه دیده شود، باید برنامه‌هایی برای خودمراقبتی کارمندان در سازمان‌ها در نظر گرفته شود.

 وی با بیان اینکه خودمراقبتی ویژگی‌هایی بسیاری دارد، گفت: داوطلبانه بودن، قابل یادگیری بودن، همه ابعاد سلامت را درنظرگرفتن، انعطاف‌پذیری، کم‌هزینه بودن و بهره‌گیری از ظرفیت دیگران و قابل‌اجرا بودن از جمله ویژگی‌های خودمراقبتی است.

موسوی به 4 نوع خودمراقبتی اشاره کرد و گفت: خودمراقبتی برای حفظ سلامت، خودمراقبتی بیماری حاد، خودمراقبتی برای بیماری مزمن و خستگی شفقت از انواع خودمراقبتی است.

وی افزود: خستگی شفقت به معنی این است اگر خودتان مراقب خودت نباشید پس چطور می‌توانید مراقب دیگران باشید.

رئیس انجمن مددکاری ایران گفت: گاهی والدین دانش‌آموزان با نیازهای ویژه خودشان را وقف فرزند خود می‌کنند و دچار خستگی شفقت می‌شوند و باید به والدین با نیازهای ویژه آموزش داده شود.

موسوی با بیان اینکه 3  عنصر اصلی شفقت خود مهربانی، انسانیت مشترک و توجه به آگاهی است، بیان داشت: از جمله نشانه‌های خستگی ناشی از شفقت بی‌علاقگی، افزایش اضطراب، تغییر در الگوی خواب و اختلال تمرکز است.

وی با بیان اینکه خودمراقبتی دارای سه بعد خودمراقبتی به‌عنوان مهارت فردی، مراقبت سازمانی و تخصصی و مراقبت خانوادگی و سازمان‌های داوطلب است اظهار کرد: خودمراقبتی شناخت توانایی، قوت و ضعف خود است و بر اساس آن برنامه‌هایی برای تقویت نقاط قوت و بهبود نقاط ضعف انجام می‌گردد.

وی گفت: خودمراقبتی وابسته به فرهنگ و موقعیت خانواده‌ها است و برهمن اساس برنامه‌های خودمراقبتی سازمان باید وابسته به ظرفیت کارکنان آن‌ها باشد.

موسوی افزود: اساس خودمراقبتی پیشگیری است و هرچه برنامه‌های خودمراقبتی مبتنی بر قبل از بروز مشکل باشد، تأثیرگذاری آن بیشتر است و سلامت فرد را افزایش می‌دهد.

وی گفت: افرادی که مراقبت خودشان هستند و یا سازمان‌هایی که مراقب ذی‌نفعان خود هستند در آن‌ها رضایت کار بیشتر می‌شود و هزینه‌های خودمراقبتی کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: خودمراقبتی باعث ایجاد آرامش، افزایش شوق زندگی و افزایش عزت‌نفس افراد می‌شود و ناتوانی در کار، بی‌تفاوتی به خود و گوشه‌گیری از جمله عواقب نبود خودمراقبتی است.

موسوی با بیان اینکه برای خودمراقبتی باید برنامه داشت، گفت: افرادی که سلامت روان دارند، رضایت و اعتماد به خود، میل و رغبت به زندگی در آنان بیشتر است.

وی گفت: مثبت‌اندیشی، روابط سالم، کارآمدی و اثربخشی، شغل دلخواه و معنا دادن به زندگی پنج پایه خود مراقبتی برای زیست است.

 

  • گروه خبری : اسلایدر,اخبار
  • کد خبر : 4058
کلمات کلیدی
راضیه  آخوندی

راضیه آخوندی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید